jossansfloristik.blogg.se

19 årig tjej som gått 3årig floristutbildning och jobbar nu mera som florist. Här har man kunnat följt mig och min resa under mina 3 år i utbildningen och även nu lite smått från jobbet osv. Kul att ha kvar och kunna se tillbaks på utvecklingen och hur allting började!!

Tiden bara flyger iväg..

Kategori: Allmänt, Åk 3

För några veckor sen fick vi en uppgift i skolan, att arbeta med pape mache. Vi skulle komma på en idé, utveckla, testa, skapa, färdigställa & till sist utvärdera. 
 
Jag kollade runt på Pinterest, hittade en bild på en fågel. Därifrån fick jag idén att skapa en fågel av pape machén. Fyndade en gammal ram på loppis som jag målade i knallig utstickande turkos färg. Bakstycket gjorde jag av kartong och limmade sen fast gamla boksidor. Gräsmattan gjordes av eucalyptusblad & grenarna, "trädet" fick det hela att se ännu mer 3D aktig ut. Även glittret fick hela tavlan att poppa mer! 
 
Här har ni ramen innan & sen resultatet:
 
 
 
 
Sen hade vi även en kreativ vecka emellan allt arbete med vårat yrkesbevis.
 
Då blev bland annat en nejlikebukett, en sorgbukett, corsagearmband, kistdekoration & en vårig brudbukett gjord. 
 
 
 
 
 
 
Vi samarbetar även med en smyckes butik i Gränby, så varannan vecka levererar vi något till dom. Denhär veckan blev det en enkel stilfull dekoration i butikens färger. 
 
 
Sen var det även alla hjärtansdag nyligen, då skulle massa rosor snittas, vi hade blomsterförmedling i skolan, & så fyllde lilla mamma år med! Till henne band jag ihop en vårig tulpanbukett med ranunklar, limonium och eucalyptus. 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var vi även och besökte Realgymnaiset i stan för att börja vårat samarbete, temat är bröllop. Vi delades in i grupper och fick börja diskutera färg, form, hår, make-up osv.. Vi ska göra brudbuketterna, sen ska vi även vara modeller. Så vi har äran att få bli stylade från topp till tå & såklart ska vi ha brudklänningar & tiaror på oss!😍 Allt ska dessutom förevigas då allt är under ens utbildning och portfolio.
 
Mycket spännande och intressant! Roligt att kunna sammarbeta med andra "hantverkare"!😃